Lek och buslandet

Om man vill låta sina barn gå wild and crazy är ett bra tips att besöka lek och buslandet! Där finns mängder av ruschelkanor, klätterställningar och studsmattor. Alla barnen älskar det och för alla vuxna finns det ett ganska bra utbud på fika och tidningar som man kan läsa om man vill.



Lek och buslandet finns på Frölunda torg och bakom Maxi vid Mölndalsvägen!

Condeco

125595-134

Var: Condeco vid Prinsgatan i Linné.
När: En väldigt regnig och grå söndagskväll.
Folk: Gästerna var runt 20-30 år ungefär. En hel del satt och drack kaffe med laptopen framför sig.
Stämning: Lite buisness känsla gav de gästerna som satt med en laptop. Ingen direkt mysig känsla men det är avslappnat och inte överdrivet mycket folk, men härligt ställe att besöka ändå.
Utbud: Stort och varierat, allt från olika sorters kaffe, juicer, öl, vin, maträtter och olika kakor.
Fika: Vi tog varsin chai the med lite sötare smak. Den var väldigt god, kostade 33 kronor. Den kan tyckas vara lite för söt men väldigt god.
Personal: Jätte trevlig personal!
Sammanfattning: Inte direkt det caféet man går till om man vill sitta ner och mysa. Men ändå är caféet väldigt varmt och öppet. Klart rekomenderat!
Betyg: 4/5


Café cello

En riktig höstdag besökte jag och min syster café cello på andra långgatan i Linné!

125595-128

Var: Andra långgatan vid Järntorget i Linné.
När: En lördagskväll
Folk: Halva caféet var fullt och gästerna var endast unga människor.
Stämning: Hela caféet kändes väldigt amatörmässigt och nästintill sunkigt med klibbiga bord. Lugn musik på i bakgrunden.
Utbud: Lagom stort utbud.
Fika: Café Cello misslyckades totalt med att ge gott kaffe. Capuccinon blev inte uppdrycken och islatten smakade inte särskilt bra den heller. Till råga på allt fanns det ett hårstrå i capuccinon och isen till islatten behandlades inte ba heller.
Personal: Trevlig.
Sammanfattning: Jag gillade inte det här caféet alls. Det ser mysigt ut från utsidan men jag tycker inte alls stället höll måttet. Det enda positiva tycker jag är att man kan röka vattenpipa om man vill, dock är det 18år.
Betyg: 1/5 och det pga möjligheten att röka vattenpipa!


Café Masala

masala
Var: Café Masala, Viktoriagatan. Tvärgata till Vasagatan, hållplats Vasa-Viktoriagatan.
När: En tisdagsmorgon på en oförberedd håltimma.
Varför: Ryktet spred sig om deras fantastiska erbjudande; kaffe/te och kladdkaka för 25 kr.
Fika: Vi nappade valde en chai te och kaffe. Kladdkakan serverades med hallon och grädde och var väldigt god. Chaiteet var väldigt gott det med, men jag måste verkligen lovorda deras kaffe. Det vara det godaste bryggkaffe jag har druckit, väldigt smakrikt och fylligt.
Personal/sevice: Jättetrevlig och glad.
Känsla: Masala är gamla
Petter o ja, och har behållt den underbara inredningen med lila fåtöljer. Det gör caféet jättemysigt, det finns flera olika rum att sitta i och det är aldrig trångt.
Betyg: 5/5

Hurra för Fairtrade!

Kafé Zenit

Vi prommenerade i väg för att äntligen besöka Zenit, ett café som alltid är befolkat och som ser väldigt inbjudande ut från håll.
Eftersom det var ganska varmt kunde vi faktiskt sitta ute!
zenitzenit
När: Onsdag eftermiddag, en mycket härlig och varm höstdag.
Var: Kafé Zenit, korsningen mellan Allmäna vägen och Djurgårdsgatan i Majorna. Hållplats Kaptensgatan.
Fika: Vi tog Chailatte (19kr!), Latte och en fralla med mozzarella och olivröra (58kr, tillsamans). De hade väldigt stort utbud och bra priser. Nästa gång blir det definitivt någon av deras mat eller dessertpajer som såg helt fantastiska ut.
Känsla: Det kändes som ett Bohemiskt Pippis villa villerkulla med en fransk touch. Genuint mysig och inbjudande direkt när vi kom in.
Personal/Service: Väldigt trevliga och uppmärksamma. Det stog aldrig disk på borden länge innan det blev inplockat.
Betyg: 5/5

Uppdrag: Lugn och mysfaktor, utan att betala för det

plugghuset
Var: Kurs-och tidnings biblioteket ( även kallat Plugghuset). Slutet av Vasagatan, mitt emot Handels.
När: En tisdagmorgon, när våran kinesiska lektion blev inställd.
Hur: Ett helt hus att sitta i för att plugga, det finns både en gigantisk tyst sal, och en mysig liten övervåning för grupparbeten.
Tider: Underbara öppetider, som man faktiskt kan pricka in;  vardagar: 8.30-22, helger 10-18. 
Varför: Att hitta nånstans plugga, utan att sitta i skolan och utan att tvingas köpa något, är svårt. Men här har vi det prefekta alternativet, både för självständigt arbete och grupparbeten.

chester och elin
Chester och Elin försöker koncentrera sig.
Inredningen med valv och en slags "halv" övervånging är faktiskt jättemysig!

Kafé marmelad i Majorna

Efter en långpromenad genom Majorna kan alla behöva en fika. Jag, min bror och hans barn besökte kafé marmelad i Majorna en solig lördag!

125595-115

Var:
Café Marmelad vid Mariaplan i Majorna.
När: En lördag runt tre tiden.
Folk: Ett populärt café med många gäster och med blandad ålder.
Stämning: Lite stressad med tanke på att vi satt bredvid disken och det var lång kö stundtals. Men annars var det mysig atmosfär och det fanns lugnare platser. Bland annat en undervåning som var nästintill tom.
Utbud: Bra utbud av pajer, kakor, kaffe och smörgåsar.
Fika: Vi åt en kyckling- och tonfisk smörgås som serverades med sallad. En paj med fetaost som även den serverades tillsammans med sallad. Väldigt gott och värt sina 65 kronor. Till efterrätt åt vi en väldigt stor men god äppelpaj och vaniljsås, en chokladboll och till det drack vi latte.
Personal: Trevlig personal som verkade lite stressade dock!
Sammanfattning: Väldigt god mat och fika hade de att erbjuda. Fräsch mat som man blev mätt på samt deras latte var också jätte god trots att koppen var ganska liten.
Betyg: 4/5


Frukost på café Stanna

Att äta frukost ute en lördagsförmiddag är något som vi alla bör unna oss. Vi besökte café Stanna i Majorna.

125595-112

Var: Café Stanna på Allmäna vägen i Majorna, närmsta spårvagns hållplats är Kaptensgatan och ungefär 50meter därifrån ligger caféet!
När: En lördags morgon runt elva tiden.
Folk: Vid ett stort runt bord sitter ett kompisgäng tillsammans med deras barn och annars är det ganska unga vuxna människor.
Stämning: Väldigt avslappnat, bohemiskt och härlig stämning. Ett riktigt stammishak som är bra anpassat för barn.
Utbud: Ganska brett sortiment när det gäller kakor, smörgåsar och liknande. Även några olika frukostvarianter som man kan beställa.
Fika: Vi köpte den klassiska frukostmåltiden för 55kronor där bl.a müsli, scones och frukt ingick. Betalade man 15kronor extra fick man även tre stycken väldigt goda plättar till.
Personal: Väldigt trevlig och hjälpsam personal.
Sammanfattning: Väl rekomenderat och ett extra tips är deras chai te och avokade smörgås!
Betyg: 5/5



Café Tintin

Vi behövde en kvällsfika. Vad passade bättre än Tintin, som har öppet dygnet runt?
tintin

Var: Tintin, högt upp på Linnégatan. (Det finns även ett på en tvärgata till Avenyn.)
När: Fredagkväll vi klockan sju.
Folk: Vi var, kändes det som, ganska ensamma. Men tittade man sig om kring så vad det fler par/sällskap där, men eftersom caféet är ganska stort kunde man prata ostört.
Stämning: Jättemysigt! Stora fönser ut mot gatan, väldigt bra om man vill spana på folk, och trots stor yta och mycket bord så kändes det som ett ganska litet café....på ett bra sätt! 
Utbud: Mycket att välja mellan; mackor, bagels, frukost mm. Många olika sorters kakor och pajer, te och kaffe och även läst och juicer.
Fika: Katti tog en caffélatte som kostade 32kr. Jag tog en (gigantisk!) äppelpaj, 30kr och te, 22kr.
Personal: Trevlig på ett normalt sätt, det kändes som om de var glada att vi kom,  och inte irriterade för att vi hade problem att välja.
Sammanfattning: Väldigt trevligt café som vi definitivt kommer tillbaka till, gärna för att smaka på morotskakan som såg fantastiskt ut!
Betyg: 5/5


Franska bageriet

125595-102

Var: Franska bageriet som ligger på den tvärgatan till Avenyn där spårvagnarna svänger ner mot Korsvägen.
När: En torsdags kväll.
Folk: Väldigt blandat med folk. Både unga och gamla, kära och bekanta. Väldigt spritt!
Stämmning: Lyxig känsla på grund av den väldigt fina inredningen med lagom mycket fransk känsla. Härlig balkong på övervåningen som man kan välja att sitta på. Annars är det stora fönster från golv till tak som ger en väldigt bra syn ut på gatan om man föredrar att se på människor.
Mat/fika: Deras latte var god men inte perfekt. Saknade skummet som gör en latte till en latte. En väldigt god och prisvärd (22kronor) choklad muffins och en något mindre bra bulle (18kronor).
Frukost: Det har de, väldigt god fransk frukost.
Poäng: 4/5

Övriga anteckningar: Ett café som är väl värt ett besök. Ett tips är att pröva deras franska frukost för 55kronor, väl unnad vardagslyx med god baguette och helt oemotståndlig marmelad till.

Konsthallen, Konstbiennalen: Rethinking dissent

 .
konst
Var: Konsthallen, brevid konstmusset
Vad: Utställning "om politikens begränsningear och motståndets möjligeheter", en del av Göteborgs 4:e internationella konstbiennal.
När: Utställningen pågår fram till 25 november, jag var där i måndags med min klass och min psykologilärare.
Stämning: Jag brukar gilla konsthallen utställningar, för de tar ofta upp aktuella ämnen och är gjorda av unga konstnärer.
Hur: Monument, varvat med film och en installation. Jag såg aldrig installationen, eftersom guiden varnade oss för att gå in om vi var känsliga. 
Den består av bilder från Irakkriget, på människorna som skadats, dödars, torterats och utsatts för, antagligen stridsgaser, eftersom det fått stora tumörer eller svällda kroppsdelar.
Känsla: Otroligt bra helhet, ta tid att tänka igenom filmerna, de säger väldigt mycket. Utställningen i sin helhet ger många tankar, vad är rätt?, hur grymma kan människor vara?
Jag kände mig rikare när jag gick därifrån, det kändes som man hade fått uppleva andra människors känslor för ett tag och det är väldigt...."upplyftande" (fel ord i detta sammanhang)

Missa inte monumentet som står direkt i entren,  föreställande en självmordsbombare redo att spränga sig själv. Texten översatt från spanska : Alla är skyldiga utom jag.