Julbasar

st

Ni göteborgare som är sugna på stans bästa och mysigaste julmarknad ska höra upp. Imorgon (fredag) och på lördag är det julmarknad på norska kyrkan. Fredag kl. 12-18 och lördag kl.10-15! Kom dit och spela på lotteri och fika massa goda kakor och bullar. Känn ingen press på att vara varken troende eller norsk.
Vägbeskrivning: Norska sjömanskyrkan ligger bredvid den nya bion Bergakungen. Från korsvägen ta spårvagn 8,6 eller 2 mot skandinavien hållet, du kan även gå inte långt. Från Drottningtorget ta spårvagn 8,6 eller 2 inte mot nordstan hållet utan mot det andra hållet. Hoppa av när du ser en kyrka eller Katrinelundsgymnasiet eller Bergakungen.

Ses där!

Nästa träff!

Bokklubben träffades igår, inte som planerat på café frank´s utan det blev istället fröken olsson som förra gången. Men trevlig var det. Fem nya ansikten var där och första killen vågade sig även dit. Jätte mysigt var det! Nästa träff är lördagen den 16 december klockan 18.00 på franska bagarn (den nya vid avenyn!). Fråga efter vägbeskrivning om ni inte hittar.
Ses nästa gång!!

Bokklubben

Imorgon är det bokklubben som gäller! Klockan 17.00 på frank´s cafe vid kungsportsplatsen.. Kom dit!!

Cats på operan

agaag


Jag (katrin) var och såg cats på operan med några vänner förra lördagen. Gud, den var gudomlig! Alla som har chansen borde se den. Vet att biljetterna är ganska dyra. Men det var verkligen värt det!
Den för en 5-/5, enda minuset var att förestälningen var på svenska. Hade vart ännu bättre om den hade vart på engelska! Men sevärd var den!

Resturang knossos

af

Var: På linnegatan, mitt emot hemköp.
När: En lördag vid 17.00-18.30 ungefär!
Stämmning: I början av middagen var det lite för ljust i resturangen, men efter en stund sänkte de belysningen. Men de kunde ha haft mer värmeljus och bättre musik!
Mat/fika: Jag åt en moussaka som var ljuvlig, och den kostade 109 kronor.
Frukost:
-
Poäng: 3,5/5. God mat, fräsch toalett men det kunde vart lite mer känsla!


Övriga anteckningar: Bra förbindelser och mysigt läge. Trevligt att hamna borta i Linné och inte i vanliga centrum! God mat och ganska trevlig personal!

Vanilj

af
Lina och Frida utanför vanilj!

Jag (katrin), Lina, Frida och Anna tog en fredagsfika hos vanilj!

Var: Cafét ligger på Kyrkogatan 38, alldeles nära domkyrkan. En tvärgata bredvid butterix.
Karta!
När: Vi var och fikade där från halv sex en fredagkväll till halv nio.
Stämmning: När vi först kom till cafét var det ganska mycket folk, med ett ledigt bord hittade vi. Men senare på kvällen blev det färre folk där. Det var rätt mysigt café med lite levande ljus och själva cafét var lite kringelikrokigt.
Mat/fika:  Jag åt en hallonpaj med vaniljvisp, väldigt god men ganska dyr, 35kronor. Lina och Frida tog varsit te som man fick påtå till. Anna som gärna ville ha café mocha fick en hemmagjord sådan eftersom de inte sålde det.
Frukost:
Det vet jag faktiskt inte.
Poäng: 3 av 5. Det var mysigt och bra men det kändes som om något fattades på något vis.

Övriga anteckningar: Det var lite olika kompisgäng som redan satt på fiket när vi kom dit. Antagligen ett bra café att gå till efter skolan då det finns långbord så att flera får plats. Trevlig personal! Ligger centralt och bra med.


Anna, Jag (katrin), Lina och Frida!

Fika hos fröken olsson

Bokklubben hade som sagt premiär igår och vi fikade hos fröken olsson. Självkart ska cafét granskas! Here it goes!

Var: Fröken olsson ligger precis bredvid kompassen ovanför fredsgatan. Står man vid ingången till condeco så ligger det på höger sida. Man ser de oranga markiserana!
När: Bokklubben träffades klockan 18.00 på en lördag.
Folk: Cafét är ganska stort så det fanns gott om platser. Väldigt blandat med folk! Det fanns ett gäng glada 30-åriga kvinnor som satt och fikade. Unga par, äldre vänner. Helt klart blandat! Men kanske lite mer åt det yngre hållet.
Stämmning: Ingen direkt mysig stämning. Cafét är väldigt stort så det ger ingen sådan mysig känsla när det är lite trångt. Men det är trämöbler och ganska luftigt.
Mat/fika: Jag beställde en mellan latte för 30kronor, kostar som de flesta lattar. Jag är en skumälskare och blev väldigt besviken när skummet var kallt. Det brukar faktiskt inte vara det, så en liten anmärkning där. De andra tjejerna köpte varsin the för 24kronor. Vilket är ganska dyrt, men det var gott och jag tror att de bjuder på påtå!
Frukost:
Det har de!
Poäng: De får 3 av 5 på grund de dyra priserna. Smörgåsarna hos fröken olsson är alldeles för dyra och cafét har ingen direkt mysig känsla. Men passar perfekt om man är några stycken som ska fika.

Övriga anteckningar: Det var många i personalen som stod vid kassan, så det gick snabbt och effektivt. Deras kladdkaka är gudomlig av tidigare erfarenheter! Ligger centralt och passar perfekt för en liten fika!

ga
Stefanie, jag (katrin) och Anna-Karin utandför fröken Olsson. Frida agerar fotograf!

Bokklubben har haft premiär!

Bokklubben har haft premiär och det gick jätte bra! Vi var bara fyra stycken igår men nästa gång kommer fler. Nästa träff är söndagen den 26 November klockan 17.00 hos villavillerkulla! Hör av er till mig om ni vill komma och ni är mer än välkomna! Tjejerna igår tyckte att det var jätte trevlig och jag håller med. Så tveka inte! Här kommer två bilder från vår lilla första träff!


Frida och Anna-Karin, Jag och Stefanie!

Café Garbo

Var: Garbo på vasagatan, en liten källarnedgång mellan Dalí och Rosa Pantern. Hållplatsen Vasaplatsen ligger perfekt, näsa tillhands.

När: Vi träffades 18.30 på en fredag. Det var lungt, ingen rusning, man kunde ta bästa platsen utan problem... Även om man går dit på dagen så är det ganska folktomt, sitter lite par välplacerade i hörnen men det är ett perfekt tillfälle att disskutera typ hemorojder, det är ingen som lyssnar ändå.

Hur: Vi bestämde oss for varsin rejäl bit (man blev verkligen JÄTTE mätt) paj, en rabardber och en äpple. De var sjukt goda presis lagom mycke deg, så det smakade något, och jätte goda frukter i. När vi frågade efter mer vaniljsås till pajerna dränktes de nästan av välvilja och sås.

Folket: Det verkar vara ett riktigt två  två café!! Fullt med par och tjejer med kompis och kille med kompis. Inga gäng utan mer människor som satsar på ett ensamma lösa världsproblemen. De flesta var i djupa disskutioner.
Jag har hört att detta skulle vara stam stället för Hvitfeldska elever, men dom såg vi inte många av. Då kändes det mer som universitetare.

Priser: Stor latte och stor pajbit kostade 61kr. Kostar som det flesta andra caféer, dyrt men minta så man gör därifrån.

Stämning: Det var ganska lågmält, men mysigt. Ljus på borden och tavlor på Greta!!

Övriga notiser: Jag måste bara tipsa om deras taco tallrik! Underbart gott, köttfärs och nachos och sallad och sås, den blir din för typ 59kr.!!!

Bokklubb, någon intresserad?

fa

Göteborgs coolaste bokklubb har precis startat. Är du intresserad hör av dig till
[email protected]!

Jo, vad går bokklubben ut på? Jag tänkte att vi kan träffas ca 1 gång per månad på ett café i stan och prata om allt mellan himmel och jord, och självklart byta böcker med varandra. De som har böcker hemma och som de rekomenderar får gärna ta med sig dem, och så byter vi med varandra.
Kostar det något? Jag tänkte ta en liten liten medlemsavgift på 20kronor, hoppas den inte bräns för mycket i plånboken. Pengarna går först och främst till att köpa någon ny bok som vi lyxiga brudar kan skicka mellan oss.
Bokklubb, är inte det lite tantvarning? Bokklubb låter kanske lite tantigt. Men se det som en rolig grej att träffa nya trevliga ansikten. Vi kommer inte bara sitta och disskutera böcker, utan massa annat skoj.

Men som sagt hör av er till vår mejl, [email protected] om ni är intresserade!

Kram katrin!

Le petit café i haga!

Frukost på Le petit café i Haga!

Var: Det mysiga nyfunna cafét Le petit café, som ligger i haga på hörnet till haga nygata. Man möter det direkt om man promenerar från järntorget till haga.
Karta!
När:
Onsdagen den förste november vid 10.30 till 12 snåret.
Folk: Ganska unga människor, nästan högst 40 och nedåt. Allra flest folk mellan 20-30, så jag och Lina höll uppe den ungdomliga-känslan! Typiska haga-folk var de allra flesta...
Stämmning: Väldigt mysigt mycket på grund av den lantliga och avslappnade känslan. Operan gjorde susen för öronen. Inte så illa som det kanske kan låta utan istället väldigt skönt och bohemiskt!
Mat/fika: Vi tog varsin frukostbuffé som kosta 55kr, och vi fick en latte/kaffe, ägg, baguett, croissant, yoghurt, juice, smör, ost, goda apelsin och körsbärs marmelader och även gurka och tomat bitar. Valuta för pengarna alltså!
Frukost:
Oh yes!
Poäng: 4 av 5! Cafét skulle fått en femma ifall de hade tillagat själva frukosten ute i köket, såg inte så proffsigt ut när de gjorde det mitt framför oss.

Övriga anteckningar: Frukosten var verkligen värd sina pengar, mycket mat som även smakade underbart. Vi märkte av en liten flört mellan en stamkund och kvinnan som stog i kassan, vem vet vart det leder? Väldigt mysig uteservering (tyvärr gjorde vädret så att vi höll oss inomhus). Mysigt inrett med många bord, dock lite knöligt med en bricka full med mat och en stor handväska som skulle balanseras. Dagens soppa såg väldigt populär ut och deras smörgåsar såg helt underbara ut.

VI REKOMENDERAR CAFÈT GROVT MYCKET!
(nästa gång tar vi med oss kamera)