Condeco

 Jag var två dagar i rad och fikade på condeco vid kompassen, med olika sällskap. En liten kommentar om det cafét kommer här!

Var: Vid kompassen, precis mittemot solo.
 När: En tisdag, runt 15 tiden och en onsdag kväll, mitt i julrean!
 Folk: Ganska så mycket ungt folk, men ändå hyfsat blandat. Många som var inne i stan för att spana in rean passade på att fika där. Rätt så trendigt folk.
Stämmning: På den andra fikan var det sjukt varmt där inne. Nästan som en bastu! Men det är väldigt mycket folk, fast lätt att få bord ändå. Det är tempo på cafét med storstadskänsla.
Mat/fika: Många olika muffins och en del smörgåsar och maträtter att välja på. Gott kaffe! Men ganska så dyrt.
Frukost: Ja det har de. 
Poäng: 4 av 5. Bra läge, god latte, roliga människor att kolla på och massa känsla!

Övriga anteckningar: Eftersom cafét är väldigt centralt och rätt så populärt är det lätt att stöta på någon du känner (vilket hände mig båda gångerna). Inte ett café som man går till om man vill ta det lugnt och helst inte stöta på någon alls. Men annars välbesökt. Dock dåliga toaletter.



Bild 1: Från första fikan, min vän Nicole.
Bild 2: Från onsdags-kvällsfikan, Johanna, Nicole, Jag (katrin) och Sofia.

Tredje gången gillt

125595-25



Bokklubben har återigen lyckats! Ännu ett glatt gäng har samlats för att diskutera allt mellan himmel och jord.

Var: Evas Palej, längst upp på avnenyn på höger sida. Bredvid en korvkiosk.
När: En lördag kväll.
Folk: Jag tror att det var vi tjejer som drog ner medelåldern ganska så grovt. Men de flesta var frn 30 år och uppåt.
Stämmning: Ganska så mysigt ställe, fräscha toaletter. Ger lite storstadskänsla för de som uppskattar det. Det är lite "tempo" på cafét. Inget ställe som man vill gå till om man endast vill sitta och läsa en bok och tänka direkt, särkilt inte en lördag kväll.
 Mat/fika: Inget större utbud förutom på muffinsarna. Cafét är känt för sina muffinsar och det fanns gott om olika alternativ. Men inget vidare större utbud på annat att fika. Höga priser dessutom.
 Frukost: Vet faktiskt inte.
Poäng: 3 av 5 får cafét.


Frida, Katrin, Stefanie, Lina och Anna-Karin!

Super sushi!!

125595-24

125595-22

Var: Tvärgata från fredsgatan (som går genom arkaden och Nk husen). Den gatan som Make up store ligger på.

När: En shopping lördag.

Varför: Det otroliga erbjudandet om sushi för endast 35kr.

Stämning: Det var sjukt mycket folk, men vi fick sittplats utan några problem, ett delat bord men det gjorde inget.

Folk: Medelålders irriterade människor. Alla var varma och hungriga efter stenhårdshopping.

Hur kändes det?: Det var trots irriterade människor völdigt bra!! Vi kunde sitta och prata utan problem
och matan kom snabbt. Personalen var så trevlig som man kräver av snabbmatställens kassörer och det gick smidigt att ta sig in och ut i den minimala lokalen.

Mat: Fem bitar; tre men fiskfilere och två rullet med gurka och fisk. Ingefära och Wasabi, soppa (som inte var så god) soya och vatta. Allt för 35kr. Man blev riktigt mätt och det var jättegott!!

Betyg: 4/5

Gå dit det är verkligen att rekomendera!!!

Paprika

lö
(bilden är tagen vid lunch tid en lördag)

Var: I nordstan, ett hörn inne hos vero moda.
När: Torsdag kväll, vid sju tiden.
Folk: Inte alls mycket folk, gott om lediga platser. Men de som var där var ganska unga.
Stämmning: Lite kladdiga bord och ganska enkel känsla.
Mat/fika: Jag och min mamma delade på en mixa egen sallad och vi drack två glas vatten (som faktiskt kostar!!) 
Poäng: 3/5 eftersom maten är väldigt god och det räcker gott och väl att dela en sallad. Det finns ett ganska bra utbud på vad man får mixa ihop i sin sallad. Men ett stort minus för att vatten kostar hela tre kronor, när det egentligen borde vara gratis. Ganska sölade bord men underbar utsikt över gågatan i nordstan vilket är ett plus för de som gillar att spana på folk.
Övriga anteckningar: Bortsett från den goda maten och de klibbiga borden var det en liten kändisspotting i stan. Idol-Felicia befanns sig två bord från oss.

The holiday

öä

Filmen the holiday har blivit sedd och jag måste verkligen rekomendera den! En av de absolut bästa filmerna jag sett. Den passade perfekt in i den sinnesstämningen man kan känna nu vid jul. Jätte mysig och väldigt bra skådespelare är med i den. En varning först, Jude Law är farligt sexig i filmen, så ni tjejer som inte är rädda för en mini förälskelse i honom bör hålla er borta! Men se den, den är värd varenda krona. Den bör ses under juletid och när skulle den passa bättre än nu?

Pizza hut

ök
(Min syster, Julie, utanför pizza hut)

Var: På kungsgatan, ena hörnet där domkyrkans spårvagnshållplats är.
När: Från cirka 19.00-20.30 en fredagskväll.
Folk: Ganska så unga människor, medelålder var kanske 25. Men det fanns även barnfamiljer, kärlekspar och kompisgäng som åt där.
Stämmning: Väldigt mysigt och fräsch känsla, inte alls stroppigt eller snobbigt. Borden var bra placerade och man stördes inte av någon annan.
Mat/fika: Till förrätt åt vi varsit underbart gott vitlöksbröd, till middag beställde vi in en nyhet som var en super god vegetarisk pasta rätt och till detta drack vi 50cl läsk med gratis påtår (gratis är bäst!).
Poäng: Får en 5/5 därför att pizza hut kan stå bortom sitt namn som kan ge billig snabbmatskedja känsla och istället servera perfekt mat och bra service. Jag kände mig som hemma där.

Övriga anteckningar: Vi satt på övervåningen och man kunde prata ostört med sitt sällskap. Rekomenderas!

ä
Julie ser en aning vild ut, men maten var god!
ö
Smaklig måltid!

Le pain francais

125595-14




125595-15

135697-21

Var: Den stora franska bagaren som öppnat på en tvärgata till avenyn. Jag vet tyvärr inte vad gatan heter, men det är den där vagnarna som åker till korsvägen svänger ner.

När: Vi kom vid halv tio en söndag (idag 1:a advent!).

Stämning: Vi var de första gästerna, men det fulldes på efterhand. Vi gick kvart i elva och då var nedervåningen (och den är riktigt stor) nästan full.

Fika: Vi åt fransk frukost bestående av; en halv baugett, en croissant, tre ost skivor, en liten (och jätte söt) burk marmelad, ett glas apelsin juice och en café au lait. 55kr. När vi fick in maten upptäckte vi att det var lite torftigt som frukost så vi utökade till frukost de luxe(+ 10 kr.`) då får man ett hårdkokt ägg och en yoghurt.

Betyg: En tvåa!! Kaffet var blaskigt, det var inga grönsaker och juicen var ljummen. Caféet var jätte fint inrett och det får med lätthet plats barnvagnar(i plural) men vi tyckte att frukosten var för dålig och kaffet var katastrof.

Ska ni äta frukost, gå till Le petit café, i haga, men för att sitta och prata och dricka te är franska bagaren bra. ( Teet Normandie rekomenderas verkligen) Men ska man servera frukost ska man göra det ordentligt.
Vi ska snart försöka få till en frukost på Villerkulla också, men dom har aldrig öppet när vi kommer...




Peter o jag

Peter o ja

125595-13

Var: Viktoriagatan. Nedanför Café and the bakery och ovanför en optiker. Hållplats Vasaviktoriagatan, därifrån ser man hörnet med optikern, typ synoptik.

När: En fredag eftermiddag, vi ( Lina och min underbara Frida) träffades kl. 15.

Stämning: Det var grymt mysig inredning!! Dom lila fåtöljerna är ju underbara! När jag kom dit sa jag till tjejen att jag väntade på en kompis och innan jag beställde ville jag bara titta ifall hon hade kommit. Hon kunde med lätthet säga att hon hade det, Frida var den ända besökaren. Vi occuperade stället från 3 till halv sex, inte en människa kom!! Fast det var väldigt mysigt, men det är synd att inte fler verkar veta om det, eller också kom vi vid en konstig tid...

Fika: En stor student latte, 15 kr!!! Den var jätte god och serverades i jätte söta glas, jag åt en kokosboll ocså och den var superstor, tänk apelsin hållet (nästan..) och den kostade 16 kr. Dom har väldigt bra priser. Frida drack espresso och tyckte den var god, hon har kräsen tunga för kaffe den tjejen. Kan sina saker...

Jag tycker det var ett väldigt mysigt café, väldigt trevlig personal så gå dit!!