Ett italienskt hak

125595-97

Var: Plantagegatan precis bredvid Linnégatan. Caféet ligger precis under Oscar Fredriks kyrkan.
När: Solig torsdag förmiddag.
Folk: Ganska blandat men de flesta var rätt unga. En del ensama människor med en bok och kaffe, kompisgäng som satt och prata och en äldre man med en laptop i knät.
Stämmning: Skön och avslappnad, härligt ställe att bara ta en kaffe på. Stor och fin uteservering med stilren inredning inomhus.
Mat/fika: Väldigt god kaffe. Vanligt café utbud.
Frukost: -
Poäng: 4/5

Övriga anteckningar: Lite raggfaktor fanns det på caféet. Men det var ett bra läge på fiket och väldigt avslappnande.

En frapino i solen

125595-95125595-96
Espresso house på Vasagatan.

Var: Vasagatan
 När: På eftermiddagen en solig söndag.
 Folk: Ganska folktomt, de flesta låg säkert och sola på stranden. Men relativt ungt.
Stämmning: Lite lagom vardagslyxig känsla. Fin inredning och bra uteservering mitt i solen men det finns plats i skuggan.
Mat/fika: Jag drack en himmels frapino med mango/jordgubbssmak.
Frukost: -
Poäng: 5/5

Övriga anteckningar: Deras frapino var bokstavligt talat något av det godaste jag druckit i hela mitt liv. Perfekt som törstsläckare och smaken var ljuvlig. Kostade 35 kronor men den var värd varenda krona. Bra hak att spana in folk eftersom de flesta patserar förbi Vasagatan. Bra förbindelser med, då spårvagnar stannar nästan precis utanför caféet.

Kvällsfika

125595-94125595-93
Fika på condeco, Linnégatan.

Igår kväll (fredag) var det en kvällsfika på condeco, Linnégatan. Super mysigt med perfekt känsla och härligt väder. Satt på uteserveringen med en jätte god latte i handen och trevligt sällskap. Nattlivet pågår och folk passerar gatan och spårvagnar rullar förbi. Är man sugen på att hitta på något en sommarkväll men vill inte slösa för mycket pengar eller är minderårig men ändå vill känna kvällslivet är en fika på condeco mer än rätt.


Picknick

125595-91
Lina i Bältesspännarparken.

Efter att jag och Lina vinkat in Götheborg blev det picknick i ett soligt Gbg. Fast vi valde skuggan under ett träd i Bältesspännarparken och precis bredvid kanalen. Härlig plats om man är ute efter lite lugn men ändå vill hålla till centralt.

Götheborg

125595-90
Götheborg

Troligtvis få göteborgare som missat att Götheborg återvände till Sverige idag. Självklart befann vi oss där och insöp känslan.

Bönor och Bagels

Nu är jag tillbaka och fulladdad med massa energi. Sommarn står mitt framför näsan på oss och det betyder äventyr på staden med mängder av caféen och andra aktiviteter som vår stad Göteborg har att erbjuda.
Först ut har vi bönor och bagels på Linnégatan.

125595-88
Bönor och Bagels uteservering.

Cafét ligger mittemot subway på Linnégatan och är ett typiskt kompis- och kaffehak med en väldigt god latte. Uteserveringen är väldigt charmig då man sitter som på en stor trappa med lite lutning och det är bord på varje "trappsteg". Läget och atmosfären är helt perfekt för att njuta av ett vackert väder och kunna se på alla människor som passerar förbi på Linnégatan. Solen skiner perfekt på eftermiddagen och cafét är väl värt ett besök.